Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

2017-та година ще бъде в топ 3 на най-топлите години

4 коментара
2017-та година ще бъде в топ 3 на най-топлите години

Тази година най-вероятно ще бъде в топ 3 на най-топлите години, откакто се води статистикаta, съобщава Световната метеорологична организация, цитирана от ББС. 2017-та ще е най-топлата година при отсъствието на феномена Ел Ниньо, който има глобално влияние върху климата.

Учените смятат, че дългосрочното затопляне на Земята продължава и то се дължи основно на човешката дейност. Според много от метеоролозите струпването на много "необикновени" климатични явления през тази година са едно от доказателствата за това твърдение.

Очаквано през 2017-та година е измерена рекордна концентрация на въглероден диоксид в атмосферата.

Според последния глобален доклад на Световната метеорологична организация температурата на Земята сега е с 1.1 градуса по-висока от прединдустриалната епоха. 2017-та година е била по-топла с 0.47 градуса спрямо средната измерена температура за периода 1981-2010 г.

"Последните три години са в топ 3 на най-топлите години от началото на измерванията. Това е част от дългосрочната тенденция за затопляне на климата. Станахме свидетели на изключителни климатични явления, включително температури, надвишаващи 50 градуса в Азия, рекордни урагани в Атлантическия океан, един от тях достигна дори до Ирландия, суша в Източна Африка и опустошителни мусони в други части на света", коментира генералният секретар на организацията Петери Таалас.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

4 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. trezwomislesht
    #4

    Колкото до странните метеорологични явления през последните десетилетия не бива да се изключва вероятността за човешки вмешателства в тях, което вече не е в сферата на научната фантастика а в областта на военните разработки.

  2. trezwomislesht
    #3
  3. Коментарът е изтрит в 21:19 на 25 май 2018 от автора.
    #2
  4. Sin
    #1

    Само от любопитство: въглероден диоксид е въглероден двуокис - CO². Или ?

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.