Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

2042 нови случая на коронавирус при 6825 теста

5 коментара
Снимка: Unsplash

2042 нови случая на коронавирус са установени през последното денонощие, сочат данните от информационния портал coronavirus.bg. Те са установени при 6825 PCR-теста, т.е. процентът на положителните случаи остава висок.

6900 души се лекуват в болници. 567 от тях са в интензивни отделения. За изминалото денонощие са починали 143 души. Излекуваните са 3218.

Най-много нови случаи отново са установени в София – 361. Броят на новозаразените в столицата обаче трайно спада. На второ място е Варна с 207 положителни теста, на трето Бургас с 202. 141 са новозаразените в Пловдив. Във Велико Търново са регистрирани 100 положителни проби.

В останалите области се отчитат по под 100 нови случая. Най-малко са в Кърджали – 10, на следващо място е Силистра с 11 положителни проби. Следват Монтана (19), Разград (20), Търговище (22), Смолян (28), Перник (29) и Кюстендил (22).

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

5 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. обикновен
    #5

    Българското правителство дори не се опита за 10 месеца да се разбере действителното положение за разпространение на вируса - няма масово тестване, няма проследяване и ограничаване на контакти. Ясно е, че се тестват само хора с проявени симптоми и по 1-2 близки около тях, а хиляди заразени безсимптомни бродят и разнасят вируса. Затова и мерките на властите са хаотични, неясно обосновани и съмнително ефективни. Дори информираността е сведена до някакви условни, по скоро манипулативни числа и всякакви

  2. Коментарът е изтрит в 21:14 на 30 ноември 2021 от автора.
    #4
  3. Преслав
    #3
    Отговор на коментар #2

    Защото преди се правеше втори тест след 14-ия ден за да се снеме карантината. Вече такъв не е необходим и повечето хора не си правят. Освен това масово се правят антигенни, включително вкъщи (което е доста съмнително откъм качество на изпълнение) и сума и народ се разхождат по улиците и на работа знаейки, но криейки че са положителни за да не карат карантина.

  4. rosenn57
    #2

    Защо тестовете от 12000 паднаха на 6-7 хиляди?

  5. Преслав
    #1

    На тия наглеци трябва да им спрат 60 на 40, 80 на 20 и каквото там друго им дават...


    "Заведенията да работят на 31 декември от 18 до 4 часа на 1 януари. Това предложение са отправили от Сдружението на заведенията в България, заяви пред БНТ председателят на Сдружението Емил Коларов.

    Мерките не ни изненадаха, увеличението на заразяване ще продължи докато не се стигне до затваряне на обекти, където има струпване на много хора - това са големите магазини, каза Коларов.Х


    ората се трупат в големите

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.