21 са вече жертвите от отравянето с алкохол менте в Турция

Броят на жертвите от отравянето с фалшива ракия в Турция достигна 21 души, информира в събота вестник Хюриет. Тежкият инцидент стана след почерпка в истанбулско заведение в четвъртък.

Анализ на консумираното от хората питиета показва, че над 90% от алкохола в тях е бил метилов. Сред пострадалите е и собственикът на заведението, който е загубил зрението си.

В изявление пред медиите министърът на вътрешните работи Абдулкадир Аксу съобщи, че до този момент при широкомащабна операция в цялата страна са конфискувани 7 614 бутилки фалшива ракия, 2700 л метилов алкохол и 28 бидона с ракия.

Полицията е задържала и 34 души, като на 14 от тях е наложена марка за неотклонение задържане под стража, съобщи още вътрешният министър.

В изявлението си Аксу отправи предупреждение към гражданите за по-голямо внимание при закупуването на алкохол и за подбор на питейните заведения.

Министърът добави също, че правителството е започнало обсъждане за законови промени в продажбата на алкохол, но не уточни какви точно ще бъдат те.

Споделяне

Още от Балкани

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?