24-годишен работник в Пловдив бе затрупан при разчистване на стара сграда

24-годишен работник беше затрупан от бетонна плоча при разчистване на стара постройка в Пловдив. По данни на Гражданска защита, инцидентът е станал около 15.30 ч. Към 19 ч. все още продължаваше спасителната операция по изваждането на младежа, с участието на екипи на Гражданска защита, полицията и регионалното звено за противопожарна охрана. Фадрома и кран се опитват да разчистят руините, затиснали младежа, предаде БТА.

До момента не е известно дали младежът е жив и как се казва.

Инцидентът е станал, докато затрупания младеж и още трима работници са разрушавали стара постройка на територията на бившата фабрика за сода-каустик на ул. "Васил Левски" 212 . Те са от пловдивска фирма, която от своя страна е била наета от варненска фирма за строителни материали, закупила бившата фабрика и наела компанията да разчисти старите постройки.

Преди два дни в София един строителен работник загина, а други петима пострадаха при срутване на новострояща се бизнес сграда на бул. "България". Състоянието на петимата, настанени в болница, се подобрява.

Въпреки че експертизата за причините за инцидента ще продължат до 10 януари, по първоначални данни става дума за грешно изчислено скеле, поддало при изливането на бетонна плоча.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: