Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

2403 са новите случаи на Covid, над 5000 са хоспитализираните

4 коментара
2403 са новите случаи на Covid, над 5000 са хоспитализираните

2403 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 14 563 теста. Положителните проби са 16.5 процента от всички изследвани през изминалото денонощие, показват данните на Единния информационен портал към полунощ.

Новозаразените са със 185 по-малко от отчетените във вторник, но пък броят на пациентите с коронавирус настанени в болница надхвърли 5000 и достигна 5009. Това е ръст от близо 1000 души за седмица - миналата сряда броят на хоспитализираните с Covid бe 4037.

В интензивно отделение са 423 пациенти с Covid при 349 преди седмица. Починали са 83 души, като излекувани са отчетени 1781.

Според Националната информационна система медицинските служители, при които е потвърден новият коронавирус у нас, са общо 10 294. Новите случаи, регистрирани през изминалото денонощие, са 50.

20 233 са поставените ваксини през последното денонощие. Общият им брой вече е 243 772. Общо ваксинирани лица с втора доза - 41 525. 

Най-много носители на инфекцията са открити в София - 737, следват Пловдив със 187 и Плевен със 129.

Ключови думи

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

4 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Десен бесен
    #4

    Нямали да се намери някоя мисирка да пита Вожда, защо след като ваксините в ЕС се разпределят пропорционално сме с пъти по-бавни във ваксинирането?

  2. Виктор Петров
    #3

    Уважаема редакция, Как до сега никой не се сети да пресметне каква огромна икономия на средства прави нашия падишах Б.Б. От починалите 10300 души 85% са пенсионери.При осреднена пенсия около 400 лева нашия владетел икономисва 3500000 лева на месец.Следователно, падишахът ще преследва нови върхове на починали. Жална ни майка!

  3. обикновен
    #2

    Съвсем логично с отварянето на кръчмите и училищата да се очаква и разрастването на епидемията. Ясна е идеята на Борисов, Ангелов и останалите мисирки - да се стигне до пик на заразата точно по време на изборите. Но играта с огъня и манията за власт може да им донесе и изненади и търсене на отговорност.

  4. Alexander97
    #1

    Растем, растем! "Най-добри сме! Колегите Ми завиждат!"

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.