25 данъчни служители уволнени за корупция за една година

25 инспектори от НАП са уволнени за корупция и съучастие в схеми за източване на ДДС през последната година, съобщиха от агенцията във вторник.

Данните са съобщени от директора на НАП Красимир Стефанов на конференция, посветена на укрепването на антикорупционния капацитет, организирана от асоциацията "Прозрачност без граници" и прокуратурата.

Според Стефанов в момента се извършват няколко разследвания и служителите, които са виновни, ще бъдат уволнени от НАП, а случаите ще бъдат предадени на правоохранителните органи за търсене на наказателна отговорност.

Той е призовал всички граждани, които имат данни за корупционни прояви на служители от НАП, да сигнализират. Това може да стане по телефона, по пощата или по електронен път. Гражданите могат да сигнализират на цената на градски разговор от цялата страна на телефон 0700 18 700 за нарушения и корупционни прояви. Сигнали се приемат от понеделник до петък от 9.00 ч. до 17.30 ч.

Информация за нередности и сигнали за корупция могат да се изпращат и по пощата на адрес: София, 1000, бул. "Дондуков" 52, Централно управление на НАП, както и от сайта www.nap.bg.

Задължително условие при подаване на сигналите за корумпирани служители те да не бъдат анонимни. От НАП поемат ангажимент да запазят в тайна личните данни на гражданите.

Споделяне

Още от Бизнес