25-годишен докторант влиза в румънското правителство

Кристиан Ботан, 25-годишен докторант, който представи тази година сайт за набиране на служители, централизиращ всички вакантни длъжности в държавните институции, е новото попълнение в правителството на премиера Виктор Понта, съобщи информационният сайт Зиаре, цитиран от БТА в понеделник.

Премиерът обяви в блога си през уикенда, че предстои "изненадващ трансфер" в правителството, но не разкри кое ще бъде новото лице в екипа му.

"Всичко започна от едно отворено писмо, което някои приеха като упрек, а аз лично - като провокация. Една действителна констатация, но привидно трудна за решаване: назначенията на държавни постове се правят много често без румънците да знаят какви длъжности са обявени на конкурс и какви са условията и критериите за назначаване", обясни Понта в личния си блог.

Ботан, който разработи платформата publicjob.ro, ще заема поста съветник в работния апарат на премиера. Той ще се занимава с прозрачността в назначенията в държавната система, уточни Понта.

"Кристиан Ботан не само сложи пръст в една от раните на системата, но и предложи решение, имащо за цел да допринесе за лечението ѝ: онлайн платформа, която внася прозрачност в тази сфера", посочи още премиерът.

Споделяне

Още от Балкани