25 иновационни проекта се разделят 7 млн. лв.

25 иновационни проекта се разделят 7 млн. лв.

Националният иновационен фонд е избрал 25 проекта, които ще получат до 500 хил. лв. всеки и чиято цел е да повишават конкурентността на българския бизнес с нови или усъвършенствани продукти и услуги. Това съобщиха от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, която управлява фонда.

Одобрените проекти са в четири тематични области: "Информатика и информационни и комуникационни технологии"; "Мехатроника и чисти технологии", "Индустрия за здравословен живот и биотехнологии" и "Нови технологии в креативните и рекреативните индустрии".

Проектите ще получат обща безвъзмездна финансова помощ от 6 978 362,15 лв. Предстои подписване на договорите за предоставянето на средствата.

Това е 11-ата сесия за насърчаване научноизследователската и развойната дейност за повишаване конкурентоспособността на българския бизнес.

В предишните сесии са финансирани над 500 проекта с над 90 милиона лева в сферата на информационните и комуникационните технологии, мехатрониката, биотехнологиите, творческата и развлекателната индустрия и други, посочват от агенцията.

Споделяне

Още от Бизнес

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?