25 тела са намерени след пожара на увеселително корабче край Калифорния

25 тела са намерени след пожара на увеселително корабче край Калифорния

Бреговата охрана в американския щат Калифорния съобщи, че до момента са намерени телата на 25 души, загинали в среднощен пожар на увеселителното корабче "Консепшън" край остров Санта Крус, на 145 км северозападно от Лос Анджелис, предаде Асошиейтед прес. Още 9 души се издирват.

20 тела са извадени, а още пет са локализирани на малка дълбочина на морското дъно, но изваждането им засега е невъзможно поради небезопасните условия под кораба, който е нестабилен след вчерашния пожар. Съдът е в преобърнато положение в плитки води и силните течения го движат насам-натам, уточни говорителят на бреговата охрана.

"Трябва да се подготвим за най-лошия изход от продължаващото издирване", добави той на свиканата снощи спешна пресконференция за медиите в Санта Барбара.

На борда на кораба, регистриран в пристанището на Санта Барбара, при потеглянето му на 3-дневен круиз в събота е имало 34 любители на подводно гмуркане и риболов, както и 5 души екипаж. След внезапно избухналия пожар съдът е потънал само на 18 метра от брега на острова.

Петимата членове на екипажа, намиращи се на горната палуба, успели да скочат във водата и били спасени от преминаващ наблизо друг съд. Те имат леки наранявания. Тъй като пожарът е избухнал в 3 ч. през нощта местно време, останалите са били в спалните помещения под палубата и не са успели да реагират.

23-метровата яхта е построена през 1981 г. По време на фаталния круиз тя направила няколко спирки за гмуркания край брега на остров Санта Крус.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?