250-те човешки ембриона, открити в руска гора, можело да са от изследователска лаборатория

Някои от 250-те човешки ембриона, открити в гора в района на Свердловск, в Урал, са на повече от пет месеца, обяви в сряда местната полиция, като уточни, че те може да идват от
изследователска лаборатория.

"Няколко от зародишите са на възраст над 20 седмици", посочи говорител на полицията в Свердловск, цитиран от Франс прес, като се позова на информация на експерти от руското
министерство на здравеопазването, предаде БТА.

Една от версиите, по които работи полицията е, че тези зародиши, обработени с формол, идват от научна лаборатория, но засега няма конкретен заподозрян.

Зародишите били в четири пластмасови бидона. Те бяха намерени в неделя вечерта близо до пропаст край село Аник, на около 75 километра северно от Екатеринбург. На това място били открити и етикети, на които били изписани цифрите 14, 24, 27 и 40, които може да са номерата на болниците, свързани с аферата, според полицията.

Във вторник председателката на комисията за семейството, жените и децата в руската Държавна дума Елена Мизулина заяви, че зародишите може би са от нелегални аборти и съзря в находката признаци за незаконна търговия с ембриони, при които бременността е прекъсната в късен стадий.

В Русия абортите не са разрешени след 12-ата седмица на бременността, с изключение на случаите, когато са належащи по медицински или социални причини.

Споделяне

Още от Свят

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?