27 млн. лв. за медии и реклама е платило земеделското министерство по времето на ГЕРБ

27 млн. лв. за медии и реклама и 5 млн. лв. за командировки - това са само част от парите, дадени от Министерството на земеделието и храните по времето на управлението на ГЕРБ, разкри земеделският министър проф. Димитър Греков.

"Заварих една огромна, раздута структура, в която има цели звена, които не е ясно какво точно вършат. Заварих редица дейности, възложени на външни изпълнители. Фирми, които получават пари за работа, която трябва да извършваме сами. На всичко това трябва да се сложи край. Наследихме 670 граждански договора за над 3 млн. лв. с хора, които далеч не са експерти по земеделие. Хора, които нямат нито ценза, нито експертизата да работят в МЗХ", каза министърът в събота, цитиран от пресцентъра на ведомството.

Според него точно това са и причините той да разтвори вратите на министерството за браншовите организации. "Първите ми срещи бяха точно с тях – с браншовите организации, с научните работници, с експертния потенциал на нацията ни, с хората обработващи земята. Те трябва да почувстват, че МЗХ е на тяхна страна", каза той.

В отговор на журналистически въпрос министърът каза, че до момента нито една политическа сила не се е опитала да се меси в работата му. "Няма да разубедим хората вярващи в подобни неща, но трябва ясно да бъде казано, че министерството е отворена, а не затворена система, която търси добрите предложения и експертиза. Точно към това ще се стремя и аз – да отсявам най-добрите идеи", обясни проф.Греков.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?