2700 временни работни места ще се разкрият по проект "Красива България"

Нови 2700 временни работни места ще бъдат разкрити след разширяване на проект "Красива България", а над 1000 безработни ще могат да се преквалифицират в областта на строителството и туризма, съобщи БТА .

Дейността по проекта ще продължи в 13-те града, където вече действа и ще обхване още 7 нови.

До края на 2001 година ще бъдат възобновени дейностите по проекта в София, Пловдив, Варна, Русе, Велико Търново, Видин, Враца, Силистра, Разград, Стара Загора, Ямбол, Ловеч и Търговище. Разширява се модулът "Зелена България", който е с екологичен и озеленяващ акцент. Той ще обхване седем допълнителни общини - Добрич, Кърджали, Плевен, Шумен, Долни Дъбник, Долна Митрополия и Гулянци.

До миналата година дейността по "Красива България" се финансираше с чуждестранни средства от ЕС, ПРООН, правителствата на Швейцария, Испания, Холандия, Канада и Великобритания. Сега средствата са предимно от българското правителство и участващите в проекта общини.

В сряда социалният министър Иван Нейков и постоянният представител на Програмата на ООН за развитие Антонио Виджиланте ще обявят разширяването на проекта "Красива България".

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?