Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

2700 временни работни места ще се разкрият по проект "";Красива България"",N

0 коментара

Нови 2700 временни работни места ще бъдат разкрити след разширяване на проект "Красива България", а над 1000 безработни ще могат да се преквалифицират в областта на строителството и туризма, съобщи БТА .

Дейността по проекта ще продължи в 13-те града, където вече действа и ще обхване още 7 нови.

До края на 2001 година ще бъдат възобновени дейностите по проекта в София, Пловдив, Варна, Русе, Велико Търново, Видин, Враца, Силистра, Разград, Стара Загора, Ямбол, Ловеч и Търговище. Разширява се модулът "Зелена България", който е с екологичен и озеленяващ акцент. Той ще обхване седем допълнителни общини - Добрич, Кърджали, Плевен, Шумен, Долни Дъбник, Долна Митрополия и Гулянци.

До миналата година дейността по "Красива България" се финансираше с чуждестранни средства от ЕС, ПРООН, правителствата на Швейцария, Испания, Холандия, Канада и Великобритания. Сега средствата са предимно от българското правителство и участващите в проекта общини.

В сряда социалният министър Иван Нейков и постоянният представител на Програмата на ООН за развитие Антонио Виджиланте ще обявят разширяването на проекта "Красива България".

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

0 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.