Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

2759 са новозаразените, починали са още 99 души

1 коментар
Снимка: БГНЕС

Нови 2759 случая на коронавирус са регистрирани през изминалото денонощие. По традиция във вторник броят им е по-голям, тъй като в статистиката влизат данните и от уикенда. Направени са 22 417 теста, т.е. делът на новите случаи остава висок – над 12%. Над 74% от новозаразените са неваксинирани.

Починали са още 99 души, с което общият им брой става 35 581. Близо 87% от починалите през изминалото денонощие не са били ваксинирани.

Продължава тенденцията излекуваните да са повече от новозаразените. През последните 24 часа броят им е 5833.

В болници се лекуват 3918 души. В интензивни отделения са 473 души. През последните 24 часа за лечение са постъпили още 467 пациенти. Близо 88% от тях не са ваксинирани.

Имунизацията върви с бавни темпове. Поставени са 2902 дози. Общият брой на ваксинираните е 2 045 478. С трета доза са 688 428 души.

Регионът на Пловдив ще премине в зелена зона в следващите 5 дни, сочи прогнозата на здравните власти. Останалите четири ще останат в жълтата зона, където са и в момента.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

1 коментар

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Stefan
    #1

    Дори и натрупани за уикенда бройките вече не изглеждат плашещо. Хубаво е, че спада продължава без забавяне на тренда. В някои страни се наблюдава по-бавно спадане на бройките. Основно сред набоцканите, но без изграждан естествен имунитет при предходните вълни.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.