28 души са убити при турските въздушни удари срещу кюрдски сили в Сирия

28 души са убити при турските въздушни удари срещу кюрдски сили в Сирия

Броят на загиналите при турските въздушни удари вчера срещу щаба на Силите за защита на народа /СЗН/ в Североизточна Сирия е достигнал 28 души, според нови данни на Центъра за наблюдение на човешките права, предаде АФП.

Това съобщи директорът на Центъра за наблюдение на човешките права Рами Абдел Рахман, който уточни, че загиналите са основно кюрдски бойци и двама представители на медиен център. Според него 19 души са били ранени при въздушните удари, като някои от тях са в критично състояние.

Жена, командваща кюрдски подраздления за отбрана, е сред жертвите, посочи Рахман.

Говорителят на СЗН Редур Халил съобщи вчера, че при въздушните удари са убити 20 представители на СЗН, а 18 са ранени, като трима от тях са в критично състояние. Той каза, че двама цивилни също са ранени.

Анкара разглежда СЗН като терористична организация, свързана с Кюрдската работническа партия /ПКК/.

Ние сме в безмилостна битка срещу ПКК, заяви вчера турският премиер Бинали Йълдъръм. Правителството ще вземе мерки, за да елиминира тази заплаха, независимо дали тя идва от страна А или Б, подчерта той.

Турската армия бомбардира вчера кюрдски бойци в иракския район Синджар и в Североизточна Сирия. В изявление армията уточни, че ударите са имали за цел да попречат на ПКК да изпрати оръжия и експлозиви за нападения на турска територия.

Споделяне

Още от Свят

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?