29-годишен полицай от Пазарджик се самоуби

Втори случай на самоубийство на служител от дирекцията на МВР в Пазарджик в рамките на един месец бе регистрирано през почивните дни, предаде електронният сайт "Марица". След като в края на юни 28-годишният Живко Ваклинов от ДОТИ сложи край на живота си, прострелвайки се със служебния си пистолет, в петък срещу събота това стори и служителят на РЗБОП Огнян Радев.

29-годишният възпитаник на полицейската академия в Симеоново е бил открит мъртъв в събота по обяд от двама свои колеги в квартирата си, която наел преди по-малко от месец. Според първоначалния оглед на разследващите Огнян се е самопрострелял с личното си оръжие.

Както и при Живко Ваклинов мотивът за самоубийството на Огнян Радев най-вероятно е изключително личен, предположиха колеги на загиналия полицай, цитирани от електронния сайт.

Огнян Радев е в системата на МВР от 2005 година, когато започва работа в РЗ БОП ­ Пазарджик. Преди няколко месеца е бил повишен в началник-група.

Беше добро момче. Тих и скромен. Интровертен характер. Не споделяше с всеки какво мисли и чувства. До себе си допускаше изключително малко хора. Всички колеги останаха крайно изненадани и шокирани от случилото се, споделиха с мъка близки на Радев.

По случая се води разследване.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?