29-те депутати от СДС не са решили дали ще участват в националната конференция

Групата от 29 народни представители, които поискаха оставката на лидера на СДС Надежда Михайлова, все още не са решили дали ще участват на националната конференция на партията. Това стана ясно на днешната среща със симпатизанти в Русе, която бе организирана от областното и общинското ръководство на СДС.

Единствено Асен Агов и Димитър Абаджиев бяха категорични, че няма да присъстват на най-висшия форум на сините.

Според Абаджиев големият сблъсък е между каузата СДС и използването на партията за постигането на лични цели. По думите му ръководството трябва да се оттегли, но щом Надежда Михайлова няма доблестта да го направи, то той не вижда смисъл от участие в конференцията.

Депутатът от Русе Иво Цанев настоя да се отиде на конференцията и пред нейните делегати да се обяснят аргументите срещу ръководството на партията.

Екатерина Михайлова каза, че единственото на СДС не може да бъде на всяка цена, защото не може на всяка цена да се остане в една партия с хора като Никола Никола, Евгени Бакърджиев, Христо Бисеров, мафията и клиентелата.

Бившият премиер Иван Костов е посочил, че управлението е в криза, а опозицията не представя алтернатива. Според него ако БСП дойде на власт, то може да стане "голяма беля", както се е случило при досегашните две управления на тази партия.

Попитан заа коалиционната политика Костов е дал за пример президентските избори през 2001 г., когато Петър Стоянов е събрал коалиция от всички сили в дясното срещу Георги Първанов. Според бившия лидер на сините Стоянов е загубил, защото тази коалиция е била безпринципна.

Костов каза, че по подобен начин на местните избори през 2003 г в Стара Загора Цанко Яблански загуби срещу кандидата на БСП. Той отличи ситуацията в Русе, където Елеонора Николова е спечелила с ясно послание към гражданското общество.

Още от България

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?