$3 млрд. чужди инвестиции чака Николай Василев през 2004 г.

Чуждестранните инвестиции до края на годината ще бъдат 3 млрд. щатски долара, заяви вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев пред руския министър-председател Михаил Фрадков. Това стана по време на посещението на премиера на Федерацията на бизнес форъм в Бургас, предаде БТА. По думите на Василев България вила водещата държава в региона по чуждестранни инвестиции.

Досегашните прогнози на Агенцията за насърчаване на инвестициите са за 2 млрд. долара. Василев не уточни откъде очаква допълнителния 1 млрд. долара вложения.

Руското правителство ще съдейства за активизиране на търговско-икономическите отношения между България и Русия и ще работи активно за увеличаване на стокообмена между двете страни, каза от своя страта Фрадков пред представители на над 30 водещи български компании

Михаил Фрадков и Николай Василев присъстваха на подписването на меморандум за активно сътрудничество и поощряване на бъдещите инвестиции между нефтена компания "Лукойл" и Българската агенция за инвестиции.

Споделяне

Още от Бизнес