30% от софиянци вече са с пуснато парно

30% от софиянци вече са с пуснато парно

В близо 30% от около 17 000 абонатни станции в столицата парното вече е пуснато, след като в неделя започна общото пускане на отоплението в София.

"Топлофикация" вече включи отоплението на над 500 жилищни сгради, пожелали парно с решение на етажната собственост, както и на детските градини, училищата и болниците.

От дружеството информират, че в следващите дни общото пускане на парното ще продължи в жилищните сгради във всички райони, а накрая ще бъдат включени административните сгради и стопанските потребители.

За да тръгне топлото, вентилите на радиаторите трябва да бъдат отворени на максимална степен, така няма да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела. Абонатите трябва и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение. В случай, че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.

Споделяне

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?