30 ранени при експлозия в центъра на кенийската столицата

Около 30 души са ранени при експлозия в понеделник по обяд в малъктърговски център в центъра на кенийската столица Найроби, съобщи Франс прес.

Двадесет и седем ранени са приети в най-голямата болница в града, посочи представител на местните власти. По-леко ранените получават първа помощ на място, съобщил кореспондентът на АФП.

Експлозията станала в 13.15 часа местно време в сграда с малки магазини за дрехи на оживения столичен булевард "Мой" (на името на бившия президент Даниел Арап Мой).

Пожарникари се борят да овладеят лумналия вследствие на взрива пожар. Повреден е ламариненият покрив на сградата, над която се издига широк стълб дим, отбеляза кореспондентът.

Мястото на експлозията е отцепено от полицията. Интернет сайт, близък до сомалийската ислямистка групировка "Аш Шабаб", съобщи, че при експлозия са загинали петима кенийци.

Групировката обаче не пое отговорност за случилото се. Причина за експлозията най-вероятно е проблем с електрическата мрежа в зданието, заяви началникът на кенийската полиция Матю Итеере.

Споделяне

Още от Свят

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?