300-400 нелегални имигранти арестуват дневно на гръцко-турската граница

Между 300 и 400 имигранти се арестуват на ден на гръцко-турската граница. Това съобщава председателят на сдружението на граничните полицаи в област Еврос Хараламбос Панделидис пред гръцкото радио "Скай".

По думите му потокът на нелегални имигранти от Турция към Гърция нараства и изграждащата се в района ограда не спира чужденците. Панделидис изрази надежда да се постигне споразумение между агенцията за външните граници на Европейския съюз Фронтекс и Турция, за да се спре нелегалното преминаване на река Марица.

Според информация на в. "Катимерини" през миналата седмица е започнал крайният етап от изграждането на ограда в района на сухоземната част от границата, който се очаква да приключи в края на месеца. Оградата ще е с дължина 10,3 километра и ще бъде предадена от компанията изпълнител през септември.

В интервю за в. "Прото тема" от април представителят на Фронтекс Михал Парзизек заявява, че граничната ограда и центровете за задържане на нелегални имигранти не са достатъчни, за да се реши проблемът с потока на нелегални имигранти. През миналата година само през гръцко-турската граница са преминали 57 хиляди имигранти.

Споделяне

Още по темата

Още от Балкани