Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

3000 джихадисти са се предали в източна Сирия

5 коментара

Около 3000 джихадисти са се предали вчера на подкрепяните от САЩ Сирийски демократични сили (СДС) в източна Сирия, където бомбардировките бяха възобновени в края на деня срещу последния анклав под контрола на Ислямска държава, предаде Франс прес в сряда.

От "халифата", самопровъзгласен от джихадистите през 2014 г. в обширни територии в Сирия и Ирак, сега остава малък сектор около село Багуз, близо до границата с Ирак. Превземането на този анклав ще сложи край на "халифата" и затова е от важно значение за съюзените в СДС кюрдски и арабски бойци, отбелязва АФП.

Присъствието в този сектор на голям брой цивилни, предимно семейства на джихадисти, спираше настъплението на СДС, подкрепяно от международната антиджихадистка коалиция начело със САЩ.

Неколкостотин чуждестранни терористи остават в анклава, каза говорител на международната коалиция. Те са решени да се бият докрай, добави той.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

5 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Real ''Mickey''
    #5

    Как така огромен Халифат, който Обама каза ще издържи десетилетия, е сега в няколко къщи?????

  2. Boris Kamov
    #4
    Отговор на коментар #3

    Напълно съгласен и с двата поста.

  3. Ген. Иван Колев
    #3

    A халифатчиите, които изведнъж се сетиха, че са британци, французи, германци и пр., трябва да се лишат от съответното западно гражданство и да бъдат принудени да работят с кирки и лопати за хляб и вода за възстановяването на разорените от тях земи.

  4. Ген. Иван Колев
    #2

    Халифатчиите от шариатската джамахирия са много ербап като ги снимат как режат глави и разстрелват в тила надлежно завързани и напълно безпомощни хора. Голяма смелост показват също и при пребиването с камъни на нещастни ханъми, които за по-сигурно са заровено до кръста в земята. Само че с кюрдите имат проблем. Голям. И си свиват перките надлежно като ги понатиснат малко. Целият цирк с този измислен халифат можеше да е приключил преди години, ако Западът беше превъзмогнал глупостта и страховете си

  5. Bлaдo
    #1

    разбираме, че от сичкото даЭшЬ е останал нЭкъв последен батальон вААгнер-офци..., а с тях най-добре се оправят ... кюрдите...

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.