32 души загинаха, а 11 са ранени след самолетна катастрофа в Сибир

32 души загинаха, а 11 са ранени след самолетна катастрофа в Сибир

Пътнически самолет с 43 души на борда се разби в руската Тюменска област в Сибир. По последни данни 32 души са загинали, а 11 пасажери са настанени в болница в град Тюмен, съобщиха руските агенции. В самолета е имало 39 пътници и четиричленен екипаж. Първоначално бе съобщено, че спасените след катастрофата са 12 души, но по-късно стана ясно, че един от откараните в болница пасажери е починал.

Самолетът е излетял от летище Рощино за град Сургут. Малко след излитането връзката с екипажа на самолета е била загубена.

След като е паднал, самолетът се е подпалил, но пристигналите на място пожарникари са потушили почти напълно пожара.

Останките на самолета са били отрити с помощта на екипажите на следващите излетели от летището самолети.

 От Москва към Тюмен е потеглил самолет със спасители и психолози.

Засега причини за трагедията не се посочват. От авиокомпанията собственик на самолета съобщиха, че катастрофата е станала докато е изпълнявано принудително приземяване. 

Машината е била ATR-72 и е произведена от френско-италианския самолетостроител ATR. Това е пътнически двумоторен турбовитлов самолет за средно дълги полети. Той може да превозва до 74 пътници и се управлява от двама пилоти.

Министерството на транспорта съобщи, че е създадена междуведомствена комисия, която да разследва причините за трагедията.

Споделяне

Още от Свят

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?