Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

3200 стартиращи компании се борят за голямата награда на Webit

0 коментара
Сн. Webit

Над 3200 стартъпа от цял свят се борят за награда от 6 млн. долара по време на лятното издание на Webit Impact Forum, който беше открит във вторник. Наградата за стартиращи компании е най-голямата, давана някога в света. Размерът ѝ ще продължи да расте за следващите издания, съобщиха организаторите.

Компаниите, които се борят за наградата, преминават през 5 кръга от оценяване от глобални инвеститори в най-различни направления. По време на събитието финалистите ще представят на сцената проектите си пред инвеститорите, които до края на деня имат нелеката задача да изберат 5-те най-добри. На специална церемония в края на събитието около 19 часа ще бъдат връчени и чековете с наградите.

Основателят на Webit д-р Пламен Русев поздрави посетителите от над 70 държави, които кацнаха в София за събитието.

Заедно с откриването на събитието, което събира в София иноватори и инвеститори от цял свят бе открита и търговията с акции на WIN (Webit Investment Network). Компанията WIN е специално учредена, за да придобива дялове от стартиращи бизнеси - финалистите на програмата за стартиращи бизнеси Webit Founders Games. За целта камбаната на Фондовата борса за първи път напусна сградата на борсата и беше на сцената на Webit.

След първия ден събитието продължава виртуално още три дни с богата международна програмата с топ лектори и теми от различни направления, сред които иновациите, технологии, "умни финанси", здравеопазването, транспорт, инвестиции, търговия, маркетинг, производство, умни градове, мобилност, крипто валути и много други.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

0 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.