33-годишен мъж загина при срутване на покрив в софийски завод

33-годишен мъж загинал в петък при срутване на част от покрив на железобетонна конструкция в завода за автомобилни гуми "Динамик" в София (бившия завод "Георги Димитров"), съобщиха от МВР.

При инцидента на ул."Илиенско шосе" са пострадали още двама души (на 20 и на 29 г.), като единият е с по-сериозни наранявания и е бил откаран към "Пирогов".

Загиналият е сред наетите за разрушаване на заводските халета работници, съобщи БТА, позовавайки се на началник на отдел "Контрол по строителството" при направление "Архитектура и градоустройство" към Столичната община Влади Калинов.

След инцидента екип на отдела е посетил мястото на произшествието, но в случая става въпрос за целенасочени действия - разрушаване и премахване на заводски халета, при които законът предвижда собственикът им да уведоми общината за това си намерение. В случая от "Динамик ЕМ 2" АД не са направили това и поради тази причина е оставено предписание собственикът на обекта да се яви в началото на следващата седмица в отдел "Контрол по строителството", обясни Калинов.

По думите му и от видяното от него дейностите по премахване на заводските халета не са били добре организирани технически, а са се извършвали по най-простия начин - чрез изрязване с горелки.

Споделяне

Още от България