33-тото издание на "Аполония" предлага 73 събития

Златните билети, предоставящи достъп пълен, вече са в продажба

33-тото издание на "Аполония" предлага 73 събития

За 33-ти път Празниците на изкуствата "Аполония" ще се проведат в Созопол от 26 автуст до 5 септември.

Фестивалът ще бъде открит с концерт премиера на "Мистерията на българските гласове" под диригентството на Дора Христова. Следващите вечери на сцената на Амфитеатъра ще излязат изпълнители като Лили Иванова, Камелия Тодорова, Орлин Павлов, Люси Дяковска. Премиерен концерт за България и Европа ще изнесе и камерният ансамбъл "Софийски солисти" с диригент Пламен Джуров и солисти Георги Василев и Красимир Щерев.

Закупилите Златен билет получават както пълен достъп до всички събития на Фестивала. Билетите вече са в продажба, а цената им остава същата като миналогодишната.

Театралните постановки и кино прожекциите ще бъдат на сцената на читалище "Отец Паисий". На сцената на Археологическия музей акцентът пада върху класическата музика, с множество български изпълнители, връщащи се в родината специално за арт Фестивала. В Художествената галерия творци като Захари Карабашлиев, Милен Русков, Александър Секулов и други ще представят най-новите си произведения.

Джаз концертите на Фестивала ще се състоят в Клуб Аполония/Сцена ОББ, с известни изпълнители като Живко Петров, Ангел Заберски, братя Владигерови и много други.

За поредна година Обединена българска банка, като генерален спонсор на Празници на изкуствата ще връчи специална награда на талантлив и доказал се български творец.

Първото издание на Фестивала се провежда през 1984 г., като от 1991 г. негов организатор е Фондация Аполония. Фестивалът има за цел да съхрани културните традиции, както и да подкрепи нови таланти в областта на всякакъв вид изкуства.

Споделяне

Още от Общество