34 млн.евро печалба отчете "Актавис" за първата половина на 2004

34.075 млн.евро печалба след облагане отчете във вторник исландската фармацевтична група "Актавис", част от която са и трите български завода в Дупница, Троян и Разград. Не бе предоставена отделна информация за подразделението на компанията в България.

В съобщение на "Актавис" се уточнява, че прирастът ѝ в България е бил възпрепятстван временно заради забавяне на промените в реимбурсната политика. Поради проблеми в регулацията е бил възпрепятстван и растежът на продуктите на компанията в Турция.

"Българското правителство прие новата наредба и сега вярваме, че ще подобрим резултатите си и ще дадем съществен принос за развитието на българската икономика", е заявил Кристиян Сверисон, управляващ директор на "Актавис" в България.

Цялата група е регистрирала 45.7% ръст на продажбите си през първата половина на 2004 г. и 15.8% ръст на приходите.

Главните пазари за продажби на собствените марки на "Актавис" са Турция, България, Русия, Сърбия и Скандинавските страни. Външните продажби на продукти на "Актавис" чрез дистрибутори се осъществяват основно в Германия, Австрия, Великобритания и Холандия.

Компанията съобщава, че в следващите 2-3 години ще регистрира няколко нови продукта в Централна и Източна Европа и Турция.

Споделяне

Още от Бизнес