38-годишен баща бе задържан след като умъртви с побой 7-годишната си дъщеря

38-годишен баща бе задържан след като умъртви с побой 7-годишната си дъщеря

Баща е обвинен за убийството на седемгодишната си дъщеря, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Русе прокурор Надежда Митева, цитирана от БТА.

По думите ѝ основната версия е, че детето е починало от побой.

Сигнал в полицията е постъпил от болницата след 17.30 часа в неделя, когато детето е било прието в лечебното заведение в безжизнено състояние.

При разследването 38-годишният мъж е задържан в русенския арест. Той има и четиригодишна дъщеря, която била изведена от апартамента в блок "Мура" в кв. "Здравец" и предадена на Агенцията за закрила на детето, откъдето да поемат грижите за нея.

Съседи са обяснили, че преди време мъжът се разделил с майката на момичетата и сега живеел с друга жена. Говори се, че в неделя бащата и приятелката му се запили. Детето поискало нещо от баща си, той му отказал, то настояло и тогава той се нахвърлил върху него и го помлял от бой.

Спрял да го бие, когато то престанало да мърда. Тогава го грабнал и отнесъл в болницата, където констатирали смъртта.

Според директора на училището, където детето учело в първи клас, учителите не били забелязали досега върху него да е упражнявана някаква форма на насилие, а то самото идвало редовно на училище.

Споделяне

Още по темата

Още от България