3D плазмени телевизори излизат на пазара през пролетта

Два вида 3D плазмени телевизора ще пусне през пролетта на 2010 г. компанията “Панасоник“. Тя представи в Мюнхен модела си VT20 3D, включващ размери на екран от 50 до 65 инча, в допълнение с 3D Blu-ray плейър.

Плазма технологията предлага редица важни преимущества по отношение на 3D, като намаляване на застъпването на изображения, остър и чист образ, движещи се картини и увеличена ефективност на яркостта и подобрено качество на картината, дори при гледането на филми и предавания в 2D-формат. Приемниците ще се продават с два чифта 3D-очила.

За да създаде най-добрата възможна 3D картина, “Панасоник“ е разработил нов, по-бърз екран с фосфор, придружен от 600Hz sub-field drive технология. Това позволява да се изменя образът на 60 кадъра в секунда за всяко око. Мозъкът след това ги комбинира и възприема като триизмерна картина.

Тъй като при 3D се изисква възпроизвеждане на изображенията отделно за лявото и дясното око, намаляването на времето на застъпване на двете изображения е от изключителна важност за постигането на висококачествени триизмерни изображения, обясняват от компанията. Новоразработеният фосфор с кратко време на разлагане – 1/3 от времето на обикновения фосфор – както и технология за контрол на яркостта, свеждане до минимум двойния образ.

В комбинация с новия Blu-ray плейър на компанията потребителите ще могат да ползват различни аудио и видео формати, както и връзка с интернет.

“Панасоник“ ще покаже и първата в света професионална, напълно интегрирана Full HD 3D камера. Левият и десния видео поток на двойния обектив на триизмерната камера може да бъде записан като файлове на SD карта памет, за да осигури по-висока сигурност и надеждност, отколкото други касети, оптични дискове, HDD или други механично базирани системи за записване. 3D камерата ще може и да се използва в екстремни обстановки и да издържа на температурни апмлитуди, удари и вибрации. Професионалните потребители ще оценят бързaта високо продуктивна обработка на файловете чрез незабавен достъп до записанато съдържание, лесно включване както към Mac, така и PC-базирани платформи и по-дълъг запис.

Споделяне

Още от Бизнес