4 семейства евакуирани от блок в Перник заради гръмнал бойлер

4 семейства са евакуирани от бл.92 на пернишкия квартал "Тева", където снощи в един от апартаментите гръмна бойлер.

Инцидентът се случи в гарсониера на осмия етаж в 18.05 ч. Ударната вълна разруши изцяло жилището, собственост на 30-годишния Владимир Б. И засегна съседни апартаменти на същия и на долния етаж.

В понеделник на засегнатите семейства ще бъдат предложени жилища от резервния фонд на общината, съобщи кметът на града Антоанета Георгиева. Снощи две от пострадалите семейства преспали при роднини, едно било настанено в местния хотел "Зора", а собственикът на разрушената гарсониера останал при родителите си на село. В два от апартаментите не живее никой.

Днес е проведено спешно заседание на комисията за защита на населението от бедствия, аварии и катастрофи с участието на специалисти от Гражданска защита, ВиК, Електроразпределение, РДВР и общинската администрация.

Започнало е укрепване на блока в апартамента, в който е избил бойлера. Пуснати са токът и водата в блока до шестия етаж включително. Утре със заповед на кмета на Перник ще бъде назначена комисия, за да установи размера на нанесените щети и да набележи мерки за отстраняването им.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?