Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

4000 доброволци и 60 фирми се включват в кампанията за почистване на София

6 коментара
С 4000 доброволци и заявено участие на 60 фирми започва кампанията по пролетното почистване на София, съобщи пред журналисти в неделя кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова.

Кампанията започва от 4 април и ще продължи до 21 април. Всеки ден от 10.30 до 20.30 ч. в шатра пред входа на Борисовата градина всички желаещи да се включат в инициативата ще могат да получат информационни материали и чували за смет и
ръкавици. Те ще бъдат раздавани от 20 младежи-доброволци в кампанията за пролетното почистване на града.

Фандъкова призова гражданите, които ще изнасят едрогабаритни отпадъци, да ги оставят непосредствено до съдовете им за смет. Почистването на зелените площи от клони и листа ще трябва да се съгласува с районните администрации. Купчините със зелените отпадъци трябва да се оставят в края на зелените площи, за да може да се обработят със специализираната техника за смилането на клони. Машината в момента работи в район "Младост".

В отговор на въпрос за повишаване на културата на софиянци по отношение на изхвърлянето на битови отпадъци кметът посочи, че хората, които се включват в кампанията едва ли ще изхвърлят отново отпадъци от балконите си.

Фандъкова припомни, че по време на проверка за почистването на речните корита е установила, че непосредствено след почистваният участък от река Драгалевска, която предизвика наводнение на част от Околовръстния път миналата година, отново има изхвърлени строителни отпадъци.

Също в неделя от офиса на евродепутата от левицата Кристиян Вигенин съобщиха, че по негова инициатива са засадени 100 чинара в зелената ивица между двете платна на бул. "Ботевградско шосе".

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

6 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. aman
    #6
  2. баба ванка
    #5
  3. Любопитен
    #4
  4. И.Иванов, Швеция
    #3
  5. N
    #2
  6. Бай Мангал
    #1

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.