Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

4000 души подобриха рекорд на Гинес във Варна

1 коментар
4000 души подобриха рекорд на Гинес във Варна

Световният рекорд на Гинес за "Най-голяма ДНК верига, съставена от хора" бе подобрен в събота  във Варна. На южния плаж в града се събраха 4 хиляди души, които образуваха формата на двойноверижната структура. Българската идентичност на рекорда бе изразена чрез цветовете на националния флаг, преплетени във водородните връзки - най-здравите в природата.

Участниците в рекорда бяха разпределени в осем сектора. Групите бяха в тениски с различни цветове. Рекордьорите изпълниха и специална хореография. Те "раздвижиха" ДНК-веригата по различни начини, като акцентът винаги падаше върху националното знаме.

Рекордът бе поставен в присъствието на съдията от "Гинес" Джак Брокбенк. Той припомни, че досега световният рекорд за "Най-голяма ДНК верига, съставена от хора" е принадлежал на Турция.

Структурата е била образувана в Анкара през 2013 г. от 3 034 души. Брокбенк поздрави всички присъстващи, че са се обединили и са се справили успешно с нелеката задача за подобряване на рекорда, като са показали дух, екипност и желание за победа.

Организатор на събитието за подобряване на рекорда на Гинес бе Медицинският университет във Варна. Инициативата премина под мотото "Бъди част от бъдещето".

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

1 коментар

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Gluon_deactivated_1487096673
    #1

    Малко нещо са ви излъгали че водородните връзки са най-здравите в природата. Или може би това е пак някакъв идиотски патриотизъм. Нещо от сорта на "българските водородни връзки - най-здравите в природата". Остана само "българските водородни връзки - по-малки сестри на руските водородни връзки" :)

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.