4000 души подобриха рекорд на Гинес във Варна

4000 души подобриха рекорд на Гинес във Варна

Световният рекорд на Гинес за "Най-голяма ДНК верига, съставена от хора" бе подобрен в събота  във Варна. На южния плаж в града се събраха 4 хиляди души, които образуваха формата на двойноверижната структура. Българската идентичност на рекорда бе изразена чрез цветовете на националния флаг, преплетени във водородните връзки - най-здравите в природата.

Участниците в рекорда бяха разпределени в осем сектора. Групите бяха в тениски с различни цветове. Рекордьорите изпълниха и специална хореография. Те "раздвижиха" ДНК-веригата по различни начини, като акцентът винаги падаше върху националното знаме.

Рекордът бе поставен в присъствието на съдията от "Гинес" Джак Брокбенк. Той припомни, че досега световният рекорд за "Най-голяма ДНК верига, съставена от хора" е принадлежал на Турция.

Структурата е била образувана в Анкара през 2013 г. от 3 034 души. Брокбенк поздрави всички присъстващи, че са се обединили и са се справили успешно с нелеката задача за подобряване на рекорда, като са показали дух, екипност и желание за победа.

Организатор на събитието за подобряване на рекорда на Гинес бе Медицинският университет във Варна. Инициативата премина под мотото "Бъди част от бъдещето".

Споделяне

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?