42 фенове на "Левски", които се биха взаимно, вече са осъдени

42 фенове на "Левски", които се биха взаимно, вече са осъдени

42-ма ултраси на футболния "Левски", които осъмнаха в неделя в пловдивския арест, след като в събота вечерта участваха в масов бой помежду си, вече са осъдени от Районния съд в Пловдив.

На 26 от нарушителите бяха наложени наказания "безвъзмезден труд в полза на обществото" за срок от 60 часа и принудителна административна мярка "забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина" за срок от две години.

Други трима от нарушителите са с наложено наказание "безвъзмезден труд в полза на обществото" за срок от 80 часа и принудителна административна мярка "забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина" за срок от две години.

На двама от нарушителите е наложено наказание "безвъзмезден труд в полза на обществото" за срок от 80 часа и принудителна административна мярка "забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина" за срок от две години и два месеца.

На един от нарушителите съдът наложи наказание "безвъзмезден труд в полза на обществото" за срок от 100 часа и принудителна административна мярка "забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина" за срок от две години.

На 7 от нарушителите съдът наложи наказание "безвъзмезден труд в полза на обществото" за срок от 100 часа и принудителна административна мярка "забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина" за срок от две години и шест месеца.

И на един от нарушителите наказанието е "безвъзмезден труд в полза на обществото" за срок от 120 часа и принудителна административна мярка "забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина" за срок от две години и шест месеца.

Предисторията

За минути мелето обхвана почти цялата трибуната за гости на стадиона в квартал "Коматево" в събота, където се играеше футболната среща между местния "Ботев" и "Левски", предаде бТВ.

За щастие, няма сериозно пострадали. Само бързата намеса на полицията предотврати по-сериозни инциденти.

Заради масовия бой снощи в момента в пловдивския районен съд се гледат бързите производства срещу арестуваните футболни хулигани.

Те са представители на фенфракции "София Запад" и "Ултрас Левски", които отдавна враждуват помежду си.

Не е ясен конкретният повод за мелето на трибуната за гости, в което в продължение на 5 минути десетки сини привърженици се налагаха взаимно, след което направиха опит да се саморазправят и с дошлите да ги разтърват служители на реда.

Заплашени са от глоба до 1000 лв. и забрана да посещават спортни събития 2 години. Задържаните са предимно от "Ултрас Левски". Те твърдят, че повечето от побойниците от "София Запад" не са били задържани.  

"Ботев" (Пловдив) победи с 2:1 над "Левски".

Споделяне

Още от Спорт