42 кг злато и 5 млн. долара открити в дом на бившия енергиен министър на Украйна

В рамките на провеждащо се разследване за нанесени щети за над 4 млрд. долара на украинския бюджет в жилище на бившия енергиен министър Едуард Ставицки са били открити 42 кг злато и почти 5 млн. долара, съобщи в събота агенция УНН, цитирайки вътрешния министър на страната Арсен Аваков.

Обискирани са били общо три жилища на Ставицки, за който се твърди, че по време на протестите в страната, довели до сваляне на правителството и президента, е успял да замине за Италия. Разследващите са иззели и няколко скъпи ръчни часовника на световни марки, накити, както и много документи за недвижими имоти, акции в компании, документи за регистрация на офшорни компании, банкови карти и извлечения от редица банки.

Срещу бившия енергиен министър са повдигнати обвинения за присвояване и разхищаване на имущество чрез злоупотреба със служебно положение в особено големи размери, както и за пране на пари от престъпна дейност.

В петък в рамките на същото разследване бе арестуван изпълнителният директор на държавната петролна и газова компания „Нафтогаз“ Евгений Бакулин.

Споделяне

Още от Свят

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?