45 хулиганстващи фенове на "Цървена звезда" са задържани в Слънчев бряг

45 хулиганстващи фенове на "Цървена звезда" са задържани в Слънчев бряг

Общо 45 фенове на сръбския отбор "Цървена звезда", хулиганствали през миналата нощ в Слънчев бряг, са арестувани. Срещу тях се води разследване по досъдебни производства за побой на полицаи, за побой на почиващи и за повреждане на автомобил, съобщиха от Районна прокуратура в Несебър.

В съобщението не се посочва изрично, но по всяка вероятност арестуваните са част от пристигналите в България привърженици на белградския отбор за предстоящия във вторник от 21 часа в Разград мач от Шампионската лига срещу "Лудогорец".

Около 5.00 часа тази сутрин е получен сигнал, че до дискотека "Викинг" в курорта "Слънчев бряг" има сбиване между няколко души. На място са пристигнали полицаи. Двама от тях са пострадали. Минути по-късно е получен сигнал за сбиване между чужди граждани до бар "Валхала", на място са били изпратени велопатрули. Към мястото на инцидента са били пренасочени всички налични полицейски наряди и служители.

Установено е, че на двама служители от ОД на МВР-Бургас са нанесени рани в областта на главата. Единият полицай е с порезна рана в теменната област, получена след удар с палка. В помощ на полицейските служители са се включили и работници от търговски обекти. Трима от тях са пострадали.

Независимо от произведените от полицейски служител 4 изстрела със стоп патрони, участниците в сбиването не са преустановили своите действия, а още по-агресивно продължили да нападат полицейските служители и граждани.

Около 7 часа тази сутрин е получен нов сигнал на телефон 112 за това, че до Аква парка в "Слънчев бряг" при сбиване са пострадали двама мъже с инициали Г.Х. и М.Т.

До момента в качеството на свидетели са разпитани петима български граждани и четирима полицейски служители, извършва се разпознаване на лица, разпити на свидетели, назначени са съдебно-медицински и оценъчни експертизи. Иззети са записи от видео-камери. Четирима сръбски граждани са отведени за медицински преглед.

Около 7 часа е получен друг сигнал от тел. 112 за счупено стъкло на лек таксиметров автомобил пред хотел "Роуз Гардън", управляван от български гражданин. На място са били изпратени служители на РУП - Несебър. Установено е, че сръбски граждани - отново футболни фенове на сръбския отбор "Цървена звезда", са започнали да нанасят побой на водача и удари по автомобила. Пострадали са двама български граждани, оказали съдействие на таксиметровия шофьор.

Към момента са задържани 45 сръбски граждани - футболни фенове на сръбския отбор "Цървена звезда", от които 16 са с установена самоличност, се казва в заключение на съобщението.

Споделяне

Още от България