49 жертви от авиокатастрофа в Индонезия

49 жертви от авиокатастрофа в Индонезия
49 пътници са загинали при катастрофата на самолет боинг 737-400 в сряда на остров Ява, предадоха световните агенции. Собственик на самолета е индонезийската авиокомпания “Гаруда”. Катастрофата е станала на летището на островния град Джокаярта, като машината по неизвестни засега причини е излязла от пистата и е избухнала в пламъци при приземяването си. Тя е изгоряла напълно.

В самолета е имало над 140 души, от които 7 членове на екипажа. Той е летял по маршрута Джакарта – остров Ява. Според друга информация екипажът е 22-членен. Поне 10 от пътниците са били австралийски журналисти и депутати, които са придружавали австралийския външен министър Александър Даунър при посещението му в Индонезия. Самият министър е пътувал отделно.    

Информацията за жертвите се разминава. Според индонезийските власти те са 49, според авиокомпанията – 22-ма.

В специално изявление по-късно австралийският премиер Джон Хауръд потвърди, че загиналите при катастрофата са 49 души, като сред тях може би има и австралийски граждани. Засега се знае, че петима австралийци са сред ранените. 

Президентът на Индонезия Сусило Бамбанг Юдхойоно е разпоредил пълно разследване на причините за катастрофата, като е поръчал на министъра по сигурността да провери дали не е имало саботаж.

Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?