5-годишният Омран Дакнееш от Алепо, който трогна света

Внимание, кадри с шокиращо съдържание!

Активисти от сирийската опозиция разпространиха кратък видеозапис с малко момченце, спасено от медицински екип след въздушен удар в Алепо. Само за няколко часа видеото предизвика широк отзвук в социалните мрежи и редица електронни издания по целия свят.

На кадрите се вижда как парамедик внася 5-годишния Омран Дакнееш в линейки, оставяйки го на един от столовете вътре. Лицето на детето е покрито с прах и кръв, а то е видимо зашеметено и уплашено. Активисти на опозицията съобщиха, че при удара са загинали осем души, пет от които деца.

Според лекар от Алепо Омран е бил откаран в болница "М10" след въздушен удар срещу контролирания от бунтовниците квартал Катерджи. Детето било с рана на главата, но без мозъчни травми и по-късно е изписано, предаде БТА.


Лекарите в Алепо използват кодови имена на болниците, които казват, че са подложени на системни въздушни удари от страна на правителствените сили.


"Опасяваме се, че силите за сигурност може да проникнат в мрежата на болниците и да атакуват линейки, докато те прехвърлят пациенти от една болница в друга", обясни медикът, погрижил се за 5-годишния Омран.

Споделяне

Още от Свят

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?