50 кг кокаин са намерени в кораб на пристанище Варна-Запад

Кокаинът е бил скрит под дъски

Над 50 килограма кокаин с високо качество са открити в контейнер на кораб в пристанище Варна-Запад. Стоката се оценява на най-малко 12 милиона лева.

Наркотикът е опакован в малки пакети, които са били скрити под дъски в контейнера. Корабът е пътувал за Нидерландия, за където е била предназначена пратката.

Мъж е задържан с европейска заповед за арест в Нидерландия. За други двама се установява какво е участието им в канала за трафик на дрога, съобщава БНТ.За разкриването на престъплението е търсено съдействие от Евроджъст и Европол. В акцията са участвали служители на ДАНС и на Агенция “Митници”.

Преди две години българската прокуратура обвини двама нидерландци за контрабанда на 16.2 тона прекурсори, които се основна суровина за производството на амфетамин. Стоката бе за няколко милиарда евро и бе заловена именно на пристанище Варна в контейнери.

Кокаиновият крал на 2020 година безспорно е столичанинът Николай Петров, който бе арестуван с 360 кг кокаин за най-малко 80 милиона лева, складирани в колата и апартамента му в Студентски град.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?