Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

5000 лв. гаранция за "цигански барон", купувал гласове

4 коментара
"Циганският барон" Бако Стоянов бе пуснат от ареста срещу 5000 лева гаранция. Мотивите на Софийския апелативен съд (САС) не станаха ясни, тъй като делото се гледа при закрити врата във вторник. След това същият състав на съда потвърди отстраняването от длъжност на заместника на Емел Етем във Министерството на извънредните ситуации Александър Филипов.

Двамата бяха арестувани заради участието им в схема за купуване на гласове. Филипов обаче получи и обвинения за търговия с влияние и за злоупотреба със служебно положение, с цел да набави за себе си или за другиго имотна изгода.

За разлика от Стоянов, който изкара близо 10 дни в килията, Филипов бе пуснат на третия ден срещу 10 000 лева, тъй като имал разклатено здраве.

След операцията по задържането им от разследването неофициално изтече информация, че схемата за купуване на гласове е била в полза на мажоритарния кандидат на НДВС в Сливен и военен министър Николай Цонев. Той обаче отрече тези твърдения.

Покрай разработката за изборна търговия разследващите са установили, че Филипов урежда и обществени поръчки и търгове в полза на определени фирми. Това е ставало както в неговото министерство, така и в това на Цонев. Една от фирмите е била собственост на Бако Стоянов, който, по думите на прокурорите, е раздавал парите за изборите.

Филипов, който бе в изпълнителната власт от т.нар. ромска квота на НДСВ, доста се ядоса на репортерските въпроси и заяви, че "човек трябва да има ценностна система и норми на поведение, за да върши тяхната работа".

Той бе дълбоко възмутен и от снимащите го фоторепортери и им заяви, че са "надминали и най-елементарните цигани".

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

4 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Черибаши Мето
    #4

    Бахтале, Бако ! Джа бук`хяте !

  2. tt
    #3

    И аз дето не съм етнограф или лингвист знам, че "ром баро"се превежда най адекватно като "голям човек"или накратко "големец", .."Лидер":)

  3. милион от закуски
    #2

    Когато някои казваха,че министър Цонев има физиономия на мутра се нададе вой до небето.Никой не обърна внимание как незнайно защо от ПВО офицер се е "преквалифицирал" на тиловашки офицер и се е разчул още по Тошово време със злоупотреби със закуски на войниците.По Тошово време офицер от строя да стане тиловак означаваше,че или е болен и го трудоустрояват или,че е голям некадърник и с връзки се е отървал от чанча на строя!

  4. 1
    #1

    а да го видим хлебров сега щом до ромите я докора, и да каже къде гласуваха служителите му и защо?

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.