Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

5000 заразени за втори пореден ден

25 коментара
снимка БГНЕС

Нови 4957 случая на заразени с коронавируса са засечени с 22 264 теста, което показва стремглаво увеличение на процента положителни проби, който вече е 22,3%. В пика на пролетната вълна от британския вариант процентът позитивни тестове достигна за кратко 25%, но тогава се правеха много по-малко проби.

Починалите за последните 24 часа са 124, от тях 95% са неваксинирани. Сред новозаразените неваксинираните са 85%.

В болница са приети за лечение 895 души за един ден, като 89.6 процента от тях не са ваксинирани. Хоспитализираните общо са 6377, а 558 от тях са в интензивни отделения.

За изминалото денонощие са поставени 9097 дози ваксини, а ваксинираните граждани са 1.393 милиона души. Малко над 20% от населението.

Ключови думи

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

25 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Splatterhouse
    #25

    Управлявани сме от продавачи на страх....в световен мащаб. Номера ще им минаван докато има кой да се страхува.

  2. IZV
    #24
    Отговор на коментар #16

    QMTIKVA защо да ме е страх. Преболедувах и имам доказана краткосрочна и дългосрочна защита (за разлика от ваксинираните, които при някои е възможно и да нямат). ЗАЩО да се ваксинирам? Моля просветли ме!

  3. Stefan
    #23

    Продължавайте да държите учениците на присъствено обучение. И чакайте по 6, после и по 7 хиляди позитивни на ден!

  4. NORAD
    #22
    Отговор на коментар #3

    и какво доказа с това? Абсолютното намаляване на риска е разликата от процента случаи от контролната група минус процента в експерименталната, и ако е голям процент това например 50, това би означавало че (поне) 50% от хората са се разболели(или умрели, ако се изследва смъртност). Хипотетично 90 % абсолютно намаляване на риска ще означава че поти всички в контролната група са се разболели или умрели.. А те реално и двата процента са ниски , едно точка нещо и нула точка (нула) нещо - съответно и разликата между тях е нула цяло и нещо...Докато броя участници в групите е от по 20 и 30 хиляди първоначално, и съответно по 18-20 хиляди проследени до края на клиничното изследване.

  5. archibal
    #21
    Отговор на коментар #11

    От какво ваксинираните се плашат от неваксинираните?? Недей ми развива теории

  6. pepe
    #20

    Уау, при 80% неваксинирани /20% предполагаемо ваксинирани, заедно с фалшифицираните/, 85 процента от новозаразените са неваксинирани. Предпазващ ефект на ваксините от заразяване и пренасяне на болестта - 25% /ако не се броят издадените фалшиви сертификати, както и тези, които вече са преболедували - ако се включат и те - дори под 25%/... Но ако се ваксинирате и си получите "сертификата", можете да ходите навсякъде, да се събирате свободно заедно с други хора...
    Наистина вече се чудя каква точно

  7. archibal
    #19
    Отговор на коментар #17

    След 15-тата минута на записа!https://sedemosmi.tv/production/studio-x-dr-georgi-todorov-19-10-2021/

  8. Коментарът е изтрит в 21:14 на 30 ноември 2021 от автора.
    #18
  9. Коментарът е изтрит в 21:14 на 30 ноември 2021 от автора.
    #17
  10. QMTIKVA
    #16

    А не могат ли да протестират срещу безхаберието на 80-те процента, които отказват да се ваксинират, а с това и отказват да спомогнат за публичното здраве? Не е въпрос на личен избор, а на обществено здраве, но Ганьо няма капацитет да го разбере. Живеем в държавата на абсолютната апатия, в момент, когато се изисква емпатия. Всеки гледа себе си, без да проумява, че без другия е нищо. Аз се ваксинирах не само за себе си, а и за хората около мен, така се прави. Няма чипове, няма "енергиини отпечатъци

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.