56 ранени при влакова катастрофа в Белгия

Общо 56 души са пострадали при влаковата катастрофа в белгийското градче Арлон, близо до границата с Люксембург, съобщи в четвъртък белгийската национална железопътна компания. Те са с леки наранявани, жертви и тежко ранени няма. Общо 23 от тях са закарани в болница за допълнителни изследвания.

Инцидентът е станал в нощта на сряда срещу четвъртък, когато пътнически влак, идващ от Люксембург, се сблъска при влизането си в гарата с друг влак, отпътуващ за Люксембург. В двата влака са пътували общо около 200 пътници.

Според предварителните данни от разследването  катастрофата най-вероятно е причинена от човешка грешка или неизправност в системата за контрол на железопътния трафик. Щетите са ограничени, тъй като влаковете са се движили с ниска скорост. За момента движението по отсечката Арлон - Люксембург е спряно.

През последните месеци в Белгия станаха няколко железопътни инцидента, които предизвикаха дебат за нуждата от модернизиране на местната железопътна мрежа.

През март близо до Лиеж се сблъскаха локомотив и влак, превозващ лесно запалими стоки. Най-тежкият инцидент стана на 15 февруари, когато два влака се сблъскаха челно на гарата в Хале, на 15 км от Брюксел. При произшествието загинаха 18 души.

Споделяне

Още от Европа