Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

6 тона паста и 4 тона месо на ден изяждат състезателите на Световното по гребане в Пловдив

4 коментара
6 тона паста и 4 тона месо на ден изяждат състезателите на Световното по гребане в Пловдив

Световното първенство по гребане за мъже и жени продължава с пълна сила на гребния канал в Пловдив. Извън водата обаче също е достатъчно интересно. Изхранването на участниците също е като за Световно.

Организаторите на Световното първенство по гребане в Пловдив осигуряват тонове храна за спортистите и техните екипи. Участниците в шампионата изяждат по 4 тона месо на ден, като предпочитанията са към пилешкото и телешкото, а количествата на свинското са по-ограничени. Основаната храна за отборите обаче се оказва пастата. На ден в Пловдив се консумират по около 6 тона макаронени изделия. Около 6 тона е и количеството на зеленчуците, консумирани дневно. Отборите не искат храната им да е пържена или панирана, макар че има и малки изключения, предаде БГНЕС.

Едно от най-любопитните искания е отправено от националния отбор на Великобритания. В заявката им за храна фигурира изрична молба да им бъде предлагана българската мусака. Британците обожават също палачинки със спанак и сирене. Всъщност англичаните се оказаха най-големите ценители на тукашната кухня. Дотолкова харесват родните специалитети, че всеки ден от хотела им поръчват допълнително количество продукти.

Ценители на българската кухня се оказаха и новозеландците, които се влюбили в българското сирене по шопски.

Спортистите на Норвегия пък имат специални изисквания към някои от храните. Те направили инструктаж на готвачите си в хотела как да им приготвят каша от овесени ядки с мед и канела за закуска. Освен това някои от състезателите консумирали безглутенови храни. Затова и си носят хляб от родината.

Литовците пък настоявали да имат в менюто картофени кюфтета и различни ястия с картофи.

Със специални изисквания са и австралийците, които предварително са поръчали фъстъчено масло, авокадо и гуакамоле да присъстват задължително в менюто им.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

4 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Bлaдo
    #4

    ашибали са се списателите на м-пул... Такова количество месо и юфка би могла да изяде (ако имаше) гладната руско-сОвецка армия за година... ;-) ... А инак - към 900 са участниците... - всеки трябва да изяжда по 18 половинкилограмови пържоли дневно плюс 7 кила макарони... ;-))) Едва ли им остава място за десерт...

  2. Димитър Мавров
    #3

    Мисля си какви ще да са тези спортисти дето ще ядат по няколко кг месо и паста,пък били те и 10000 души заедно с треньори и масажисти и официални лица.Ще излезе,че това,което руснаците не го искат ще го изядат г.ебците за няколко дни.

  3. tim
    #2

    Не били компютри, а компоти. Я помислете: 16 тона храна, при една порция около 500 гр = 32000 порции. Делени на 3 хранения = 10 000 човека се хранят. Ако участват 50 страни (това дори ми се вижда множко), то средно една делегация е от около 200 човека. Е па нема таково животно!

  4. kaloto
    #1

    Сериозно количество храна!

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.