60 000 лева санкции за забавилите се фирми при снегопочистването в София

 Столичната община няма да плати 60 000 лева от парите за вчерашното зимно почистване заради закъснения в излизането на техниката и допуснати заледявания. Това съобщи във вторник кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя заяви, че най-голяма сума - 33 хиляди лева, ще бъде удържана от парите за консорциума "АЕС-Х-РТК-Батпел", които са излезли по-късно за снегопочистването на три столични района - "Сердика", "Надежда" и "Илинден".

Останалите пари, които ще бъдат удържани, са заради допуснати заледявания по стръмни участъци и основни булеварди. Фандъкова посочи още, че ще бъдат глобявани и гражданите, които не са почистили прилежащите си територии.

По-рано зам.-кметът по екологията Мария Бояджийска съобщи, че в почистването на столицата от снега са ангажирани над 2000 души.

"Действително имаше няколко места, където станаха пътни инциденти. При такива случаи за съжаление се получават проблеми. Ние имаме добра координация с "Пътна полиция" и "Гражданска защита", правим бърза организация и в рамките на половин или един час се опитваме да осигурим нормалното придвижване", обясни Бойджийска пред бТВ.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?