60 души загинаха при две катастрофи в Украйна и Полша

60 души загинаха при две катастрофи в Украйна и Полша
42 души загинаха, а девет са ранени при сблъсък между автобус и локомотив в Украйна, а катастрофа между малък автобус и камион в Полша взе 18 жертви във вторник.

Инцидентът в Украйна е станал на охраняван прелез по отсечката Никопол-Марханец на Приднепровската жп линия. Шофьор на автобус е пренебрегнал сирената, предупреждаваща, че идва влак.

Сигнализацията е била изправна, видимостта на прелеза и в двете посоки е била около 700 метра, сочат първоначални данни от следствието, цитирани от ИТАР-ТАСС.

Приблизително по същото време при челен сблъсък между малък автобус и камион в Полша загинаха 18 души. По данни на полицията катастрофата е станала при много лоша видимост, при силна мъгла в ранното утро на второстепенен път близо до Нове Място, на около 80 километра южно от Варшава, съобщи ББС.

Подробностите все още се изясняват, като засега е известно, че пълен с хора микробус Фолксваген транспортер с голяма скорост е навлязъл в насрещното платно и се сблъскал челно с камион Волво.

16 души са загинали на място, а двама – в болница. Според полските медии загиналите са сезонни работници, наети за бране на ябълки. Микробусът, в която те пътували, пък не бил пригоден за превоз на хора.

Това е поредната транспортна трагедия, сполетяла Полша. В края на септември дванайсет души загинаха и десетки бяха ранени при катастрофа на автобус с полски туристи на магистрала югоизточно от Берлин.

Споделяне

Още от Свят