70 000 с AC/DC в кръвта

70 000 с AC/DC в кръвта
Имах един приятел. Симо. Той щеше да бъде от онези AC/DC men, които изпълниха до краен предел националния стадион снощи, за да чуят на живо легендарната група. Не го дочака. Отиде си преди много години. Точно толкова нелепо и не навреме, като легендарния Бон Скот. Със Симо имам много спомени. От Созопол — Пъци, Парашута, нощен стоп до Златна рибка и, естествено районното. Не една вечер сме будили съседите с Динамит, Роузи или адски камбанен звън. Аз доживях да го чуя на живо. И заради него. R.I.P. Симчо!

Концертът беше впечатляващ. Трябва да си призная, че това е първото подобно грандиозно шоу, на което присъствам. Не бих искал да го сравнявам с концерта на KISS преди време, но няма и на каква основа да го направя. От звука, през ефектите, култовите за всички AC/DC men, събрали се на стадиона вчера вечерта хитове, до енергията, с която бандата наелктризира, според мен, близо 70-хилядната публика.

А публиката... Диси нямат никакво основание да са недоволни! Мигове преди началото Мексиканската вълна не спря поне една дузина пъти да обикаля стадиона. 70 хилядната агитка не спря да пее гръмогласно до последната минута на концерта.

Концертът започна на време! Шокиращо и впечатляващо до последния миг! Точно в 21:00 светлините угаснаха и видео-стените подгряха публиката за първото парче, с което "Rock and Roll Train" потегли... Всичките ми притеснения, че няма да чуя някой от хитовете, за сметка на по-новите и непознати за мен песни на бандата бяха разсеяни още в първите минути на концерта, когато стадионът бе взривен от "Dirty Deeds". Децибелите караха стадиона да вибрира в ритъм с музикантите до последната минута. Точно два часа! Без миг прекъсване. Не ни спестиха и традиционния стриптийз на Ангъс, разкрил ни AC/DC боксерките на легендарния китарист на групата. Плюс два биса. Равносметката (както аз я запомних); "Dirty Deeds", "Thunderstruck", "The Jack", "Hell's Bells", "High Volgate", "TNT", "Whole Lotta Rosie", "Black Ice", завършвайки с "Hightway to Hell". Всичко приключи с ""For Those About to Rock (We Salute You)".

Но не само това беше включено в сетлистата на бандата! Казах ви — два часа нон-стоп! Може ли всичко да се запомни? А не бях на лекция да си водя записки... Успях само да запиша някои от култовите парчета на бандата. Вижте ги, преди WMG или ГДБОП да са ги изтрили от Youtube!.. :-)


Споделяне

Още от