70 хил. лв. от ресто в кампанията "Жълти стотинки" отиват за деца с увреждания

Белослава и Йордан Йовчев и тази година са лица на кампанията "Жълтин тотинки"

Седемдесет хиляди лева са събрани от ресто в осмото издание на националната дарителска кампания "Жълти стотинки“ и ще бъдат предоставени на деца с множествени увреждания, съобщи организаторът на иницативата "Виваком" в сряда.

Със събраните от клиентите на телекома и на неговите партньори, както и малки търговски обекти и офиси в страната, ще бъде подкрепена Фондация И АЗ МОГА / I CAN TOO. Даренията, получени в магазините на "Виваком", на 25 партньорски компании и други кафенета, книжарници и дори училища, заявили да сложат "касички за жълти стотинки", ще бъдат насочени към "Център за Надежда“ в София. Парите са предназначени за дългосрочно осигуряване на още рехабилитатори и подобряване на грижата на децата с множествени увреждания, които го посещават.

"Това ще облекчи значително ежедневието им и ще подобри качеството им на живот. Ще донесе повече спокойствие за техните родители, които трудно съчетават сериозните грижи за дете с множествени увреждания и ходенето на работа на пълен работен ден. Средствата ще бъдат разпределени така, че да осигурят ежедневна рехабилитация на място в Центъра за следващите две години. В "Център за Надежда“ грижа и терапия получават 50 деца", информира телекомът.

Посланици на кампанията и тази година бяха певицата Белослава и легендарният гимнастик Йордан Йовчев, които с личния си пример вдъхновиха стотици хора да оставят своето ресто или да заявят специална касичка за своето работно място, допълва компанията.

Всяка година към инициативата се присъединяват нови и нови партньори не само на корпоративно ниво, но и все повече отделни семейства.

Всеки, който иска да помогне на каузата на "Център за Надежда“ и извън рамките на кампанията, може да направи това с банков превод по специално създадената дарителска сметка: Фондация И АЗ МОГА | IBAN: BG70TTBB94001528002490; с SMS на кратък номер 1415 или обаждане на телефон 0900 5 14 15 (цена 1лв./1.20лв. за предплатени услуги); заявяване на касичка на мейл [email protected]

Споделяне

Още от Общество

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?