70 наркосборища в София преброи общината

Столична община ще настоява пред РДВР-София да се засили полицейската охрана около училищата, детските градини и наркоманските сборища в пиковите часове, съобщиха от кметството във вторник.

Цветан Цветанов заяви, че са преброени около 70 места в столицата, които са известни като наркомански сборища и места за продажба на наркотици. Това са Паметникът на Съветската армия, църквата “Св. Седмочисленици”, Държавната психиатрична болница за лечение на наркотичната зависимост и алкохолизма, градинките около Майчин дом, подлезът на НДК, училища и детски градини.

От МВР са уверили общината, че на седем ключови места в града ще бъдат монтирани видеокамери. Очаква в близките няколко дни да бъде кметството да бъде информирано за тяхното местоположение.

На 23 декември МВР подписа договор с фирма “Лирекс БГ Секретон” ООД за изграждане на система за видеонаблюдение в София. За тази цел бяха отпуснати от Министерски съвет близо 5 милиона лева към бюджета на министерството за 2005 година.

След подписването на договора с фирмата, шефът на РДВР-София ген. Румен Стоянов заяви, че местата, където ще бъдат разположени камерите и техният брой е “класифицирана информация”. Той уточни, че районът ще обхваща периметър от сградата на Централното управление на Булбанк и Орлов мост.

На заседанието на СОС на 15 декември бе решено да се забрани преминаването на външни лица през дворовете на училищата.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?