700 източноевропейци влизат във Великобритания всеки ден

700 източноевропейци пристигат на ден във Великобритания, сочат данните в доклад на британското вътрешно министерство (Хоум офис), публикуван във вторник и цитиран от БТА.

От април 2004 г. насам 579 000 източноевропейци са се регистрирали за работа във Великобритания, се посочва в доклада. Тук влизат и пристигналите през последните шест месеца 128 000 източноевропейци.

Бройката обаче може да достигне 800 000 души, защото в доклада не са взети предвид децата и съпрузите на издръжка на имигрантите, както и т. нар. "самонаети". Тези имигранти получават помощи от държавата в размер на 75 млн. лири, се посочва в доклада.

Данните на Хоум офис сочат също, че само през последните три месеца на 2006 г. са подадени 63 000 молби за издаване на разрешително за работа във Великобритания. Това е с 23% повече, отколкото през същия период на 2005 г.

Според опозиционния вътрешен министър в сянка Дейвид Дейвис, публикуваните данни доказват, че вътрешният министър Джон Рийд не е успял да наложи контрол над хаотичната британска имиграционна система.

Данните в доклада е отнасят само за осемте източноевропейски държави, присъединили се към ЕС през пролетта на 2004 г. България и Румъния, които станаха пълноправни европейски членки на 1 януари 2007 г., не са включени в тази статистика.

Споделяне

Още от Европа