Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

7200 българи признаха хазартната си зависимост пред НАП

5 коментара
7200 българи признаха хазартната си зависимост пред НАП

Близо 7200 българи са подали заявление за вписване в регистъра на хазартно уязвимите лица от средата на декември 2022 г. до момента, съобщи Националната агенция по приходите (НАП).

НАП поднови поддържането на регистъра след двугодишно прекъсване. Базата с данни не е публична, като до нея достъп имат ограничен брой служители, определени от изпълнителния директор на НАП и хазартните оператори.

Всеки, който смята, че не може да контролира времето, прекарано в хазартни игри и средствата, които изразходва за участие в тях, може да подаде Искане за вписване в регистъра.

Документът може да се внесе на място в офис на НАП или по имейл: [email protected],Повече информация за възможностите за вписване може да получите на сайта на приходната агенция, в YouTube канала на НАП или от на тел: 0700 18 700 и +359 2 9859 6801.

Лицензираните хазартни фирми могат да заявят връзка към регистъра през новата електронна услуга "Предоставяне на справка за уязвимите лица от регистъра по чл. 10г, ал. 1 от Закона за хазарта", която е активна в е-портала на НАП. За целта те трябва да подадат заявление за достъп с квалифициран електронен подпис (КЕП), което се потвърждава от служител на НАП.

Ключови думи

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

5 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Отбелязвам
    #5

    Да не говорим, че залагането на пари за познаването на резултат от българския футбол само по себе си е излагация. Защото той е един от най-корумпираните в света. В българския футбол резултатите се определят от залаганията, а не печалбита на залаганията да се определят от резултатите. Това е ясно за всички,нали? Корумпирана по руски държава, уж от ЕС.

  2. Отбелязвам
    #4
    Отговор на коментар #2

    Явно не са успяли да възпитат детето си. Другият вариант е да спрат да му плащат дълговете и детето им да си отлежи дълговете. Защото така няма гаранция, че детето им няма проиграе и новото по-малко жилище и накрая всички ще са бездомни. ............ Забрана на хазарта, както е в Америка! Другото е простакът Христо Стоичков от всякъде с диальекта си пак да ви мами.

  3. The Big Bad Wolf
    #3

    Даже 7200 са доста малко според мен. Шанс за забрана на рекламите според мен = 0...

  4. Благовест Цветанов
    #2

    Наглед нормална новина докато не видиш как мъж и жена продават апартамента си, за да се преместят в по-малко жилище, като с разликата в цената погасят дълговете на детето си. Жалка история.

  5. Отбелязвам
    #1

    Явно трябва държавна забрана за реклама на хазарта. Познавам един, който проигра на тото 1 и тото 2 два наследствени апартамента плюс собствения си и сега е бездомник, който се храни от кофите за боклук. ......... Между другото, в Щатите хазартът е разрешен само в Лас Вегос, Невада. В другите щати за хазарт съдят.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.