73-годишен мъж убит във Владая за пари

73-годишен мъж убит във Владая за пари

Тялото на убит 73-годишния Борислав Василев бе открито в запалена къща в столичния квартал ''Владая” тази нощ. Мъжът не е криминално проявен. Полицията издирва трима мъже, за които се предполага, че са извършили убийството и са подпалили къщата. Основната версия на разследващите е свързана с факта, че Василев имал магазин в центъра на София, който давал под наем. Нападателите му са предполагали, че той има в себе си пари, тъй като наемът на магазина бил 2500 евро на месец. Според местни хора мъжът се издържал от наеми за имотите си. Tой имал син и дърщеря, които не живеели при него. 

Сигналът за инцидента е подаден в МВР към 22.30 часа. Съсед на Василев съобщил, че е намерил своето и кучето на съседа си отровени. След като наближил дома на съседа си, от него излезли трима маскирани с тъмни дрехи, които побягнали в посока към центъра на ''Владая''. По-късно открил възрастния мъж в дома му в безпомощно състояние. Съседът и негови приятели се опитали да догонят тримата маскирани, но те стреляли по тях.

По тялото на жертвата нямало огнестрелни рани, но имало следи от насилие, гласят първоначалните данни.

След полунощ в столичен квартал полицията е преследвала лек автомобил "Фолксваген Голф" с трима маскирани мъже, които открили огън по полицейския автомобил. Засега няма информация дали инцидентът е свързан с убийството във ''Владая''.

Това е поредният акта на насилие в страната за последните дни. В края на миналата седмица бе открито тялото на 21-годишна студентка от Варна, брутално убита с нож от младеж на нейната възраст. В началото на тази седмица пък стана известно, че 19-годишен младеж от Перник е убил хладнокръвно свой приятел на 15 години и се е опитал да изгори тялото му.

Споделяне

Още от България