78-годишна баба е осъдена за участие в наркогрупа

78-годишна баба е осъдена за участие в наркогрупа

На година условно с тригодишен изпитателен срок е осъдена 78-годишна баба по обвинение за участие в престъпна група за разпространение на наркотици, съобщиха от спецпрокуратурата. Това е най-възрастната жена, привличана към наказателна отговорност досега.

Заедно с нея са осъдени още трима души, сред които и внукът ѝ. Прокуратурата го сочи за лидер на престъпната банда. Той е осъден на четири години. Ако решението се потвърди и от горните инстанции, ще лежи шест години заради предишна условна присъда.

Наркобандата в състав баба, внук и още двама е действала в столичния жк "Люлин", твърдят разследващите. Четиримата бяха арестувани миналия ноември. Двама от подсъдимите признаха вината си и вече са в затвора за по три години.

"Най-възрастната жена, привличана до момента към наказателна отговорност за наркоразпространение, сама разфасовала марихуана на дози, когато внукът ѝ отсъствал, и я продавала в дома си на клиенти след уговорка по телефона, доказа съдебното дирене. При неутрализиране на групата, малко преди разследващите да влязат в жилището ѝ, от прозореца на обитаваната от нея стая бил изхвърлен плик с близо четвърт килограм марихуана. Жената опитала да се освободи от друго количество в тоалетната чиния", пишат от прокуратурата.

По-лекото наказание на бабата е заради чистото ѝ съдебно минало и напредналата възраст. В момента тя е с мярка "подписка". Присъдата може да се обжалва.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?